Workshop Zaden Telen

Workshop Zaden Telen

Op 3 september biedt de Leerschool Permacultuur Friesland de Workshop Zaden Telen aan onder leiding van Monique Wijn. Van 13-17 uur ben je van harte welkom op deze zeer bijzondere middag! Monique heeft een enorme passie voor de natuur en het is een genot om haar daarover te horen vertellen. We zijn daarom ook erg blij dat ze haar kennis met ons wil delen en dat ze deze middag bij ons op de Oerfloed komt!

Wat leer je?
Je leert hoe je van alle belangrijke groentesoorten zaad kunnen winnen, waar je op moet letten wat betreft kruisbestuiving en plantafstanden, hoeveel planten er gezet moeten worden voor goede genetische variatie en hoe je de zaden moet bewaren. Tevens krijgt iedere deelnemer een hand-out met alle belangrijke informatie. En natuurlijk gaan we ook in de praktijk zaden schonen.

DSC05549Workshopleider
Monique Wijn is zadenvermeerderaar sinds 2002 en heeft een collectie van ruim 200 zaden van eetbare groenten, bloemen, bonen, granen en wilde planten, zie ook www.degodin.nl

Daarnaast is Monique initiatiefnemer en voorzitter van het Noordelijk Zadennetwerk. Het Noordelijk Zadennetwerk zet zich in om regionale en historische soorten zaden te beschermen, in stand te houden en te verspreiden. Zie voor meer info op de website www.noordelijkzadennetwerk.nl.

Lokatie
De Oerfloed, Boksumerdyk 5a te Goutum

Tijd
Van 13 tot 17 uur

Kosten
€ 15,- per persoon inclusief koffie/thee

Info & aanmelden
Meer info en aanmelden kan bij Grietje van der Molen via de mail: grietje.permacultuur@gmail.com