Welke paden maken we bij de groentecirkel?

We zijn aan het uitzoeken wat we het beste met de paden in de groentecirkel op de Oerfloed kunnen doen.
In het begin waren de paden van de groentecirkel van klei. Omdat klei in natte staat erg aan je laarzen blijft plakken, waren we er in eerste instantie blij om dat de paden in graspaden veranderden. Maar het gras van de paden kruipt ook op de groentebedden en het is veel werk om dat weg te halen.
Nu zijn we aan het uitvinden wat we het beste met de paden kunnen doen. Daarvoor hebben we drie paden gemaakt om te testen. We zijn natuurlijk niet voor niets een leerschool 😉
Het eerste testpad is bedekt met houtsnippers. Het voordeel van houtsnippers is dat we er gratis aan kunnen komen, op kleine schaal. Het nadeel van houtsnippers is dat er dan veel schimmels in de grond komen en eenjarige planten houden daar niet van. Aan één kant van dit pad groeien alleen meerjarige planten, dat is dan wel weer een voordeel.
Het tweede pad is bedekt met schelpen. Het nadeel van schelpen is, als je niet heel dicht bij het strand woont, dat het veel geld kost.
Het derde pad bestaat uit karton. Dat verteert vrij snel, het wordt glibberig als het nat wordt en het kan weg waaien.
Stoeptegels en/of grindtegels zou ook kunnen, is makkelijk aan te komen, maar die hebben als nadeel dat het gras er tussendoor groeit en dat het ook veel werk is om dat ertussen uit te halen.
We houden je op de hoogte van deze test. Hieronder een foto van het schelpenpad in de groentecirkel. Ook zie je dat er nog steeds verschillende soorten groenten te oogsten
zijn in de groentecirkel zoals snijbiet, Nieuw-Zeelandse spinazie, kervel en Oost-Indische kers.