De stichting Leerschool Permacultuur Friesland is opgericht in januari 2011.
Op de Leerschool Permacultuur Friesland leer je alles over Permacultuur; wat is Permacultuur en hoe kun je het zelf toepassen.

Kerntaken van de Leerschool Permacultuur Friesland zijn:

 • Het creëren van een eetbare tuin
  Op de Oerfloed hebben we vooral eetbare planten en struiken met als uiteindelijk doel overvloed en delen met mens en dier.
 • Spelend Leren
  De Leerschool Permacultuur Friesland wil een inspirerende en creatieve omgeving creëren voor kinderen en (jong)volwassenen en ze daardoor bewust maken van het leven.
 • Natuurlijk bouwen en wonen
  Op de Oerfloed is een theehuisje gemaakt van restmateriaal. Ook staat er sinds april 2015 een stro-unit. Deze is gebouwd van strobalen en Friese klei in samenwerking met De Imme in Grou <link naar pagina: stro-unit>.
 • Onderwijs en educatie, cursussen
  In samenwerking met scholen, instituten en andere groepen in en om Leeuwarden organiseren we lezingen en opleidingen. Ook worden er op onze proeftuin de Oerfloed workshops gegeven voor belangstellenden.
 • Permacultuur in Friesland op de kaart zetten
  Wij bieden dorpen ondersteuning bij het opzetten van buurtinitiatieven op het gebied van duurzaamheid, een groene omgeving creëren en transitie door middel van voorlichting, training, cursussen en workshops. Heb je een vraag of verzoek om ondersteuning dan horen wij dat graag, klik dan hier.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en activiteiten die de Leerschool op de Oerfloed of elders in Friesland organiseert, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief <interne link naar de pagina Nieuwsbrief> of volg ons op Facebook.