IMG_3287Even voorstellen: Margaretha Posthumus

Margaretha stelde zich in onze nieuwsbrief van september 2015 voor:

“Sinds kort ben ik gevraagd als bestuurslid van de Leerschool Permacultuur Friesland. Graag stel ik me even voor. Samen met Pieter Torensma woon ik op een prachtig natuurparadijsje in Húns. We hebben bijenvolken, eenden, kippen, de poes Prinses Drieluik en hond Lotje. Onze tuin is afgestemd op de bijen, vlinders en de kleine zangvogeltjes, waar we planten en bomen en struiken voor hebben neergezet. In onze tuin staan 25 verschillende bomen en struiken en wordt het ‘Húnser Bosk’ genoemd. Ik ben imker en kunstenaar en daarnaast coach ik mensen als beeldend therapeut. In oktober begin ik een tekencursus de ’12 Universele Tekenvormen’. Ik Spreek drie talen vloeiend: Fries, Engels en Nederlands en mijn Duits is goed genoeg. Wij zijn al meer dan 40 jaar vegetariër.

Mijn visie voor de Permacultuurtuin is om een biotoop te creëren waarin mens, plant en dier zich verbonden en in harmonie voelen met de natuur. Ik deel de idealen van de Oerfloed en pas ze toe in onze tuin.

Met een andere groep vrijwilligers ben ik bezig om een ‘BijenFlinterLint’ aan te leggen. In 2018 komen 10 dorpen van de gemeente Littenseradiel bij de gemeente Leeuwarden. Het ‘BijenFlinterLint’ wordt een zichtbare verbinding tussen de 10 dorpen en Leeuwarden en is natuurlijk goed voor de bijen en vlinders. In oktober wordt er gestart met een pilot van drie dorpen; Húns, Baard en Weidum. Volgend voorjaar kun je fietsend deze ‘Toefkes Bijenflinterlint’ bekijken. Er komen stroken bloemen voor de bijen en vlinders van ongeveer 12 meter lengte bij de ingangen van de dorpen.”