Maart roert zijn staart

Hoewel het officieel nog winter is en het sommige dagen wel herfst lijkt, is de lente tocht echt in aantocht. De sneeuwklokjes bloeien uitbundig, de krokussen laten zich in allerlei kleuren zien, de kastanjetakken botten langzaam uit en ‘s morgens vroeg hoor je de vogeltjes weer zingen.

En met het ontwaken van de natuur beginnen ook bij ons, binnen de leerschool, de ideeën weer te borrelen. Er komen steeds meer groene projecten in Leeuwarden. En met een aantal projecten werken we als Leerschool samen. Zo is er bijvoorbeeld het Groencafé van het Groen Netwerk Leeuwarden: een samenwerking tussen de gemeente Leeuwarden en een aantal andere groene initiatieven. Ook werken we samen in het bijenlint en de Zadenmarkt: een groot evenement aanstaande zaterdag in Leeuwarden.

Er is veel overleg geweest in deze wintermaanden met tijd voor brainstormen, plannen maken en elkaar inspireren. En je ziet het in de agenda: er komt van alles uit. En we starten veel cursussen. Van harte welkom!

Buiten in onze proeftuin De Oerfloed gebeurt ook veel. Haagjes zijn geplant van meidoorn en vlier. De groentecirkel krijgt prachtige paden en wordt op het moment zodanig klaargemaakt dat we kunnen zaaien wanneer de tijd rijp is. Er staan sinds kort op verschillende plaatsen in de tuin informatiebordjes bijvoorbeeld over het bessenland, over de groentecirkel of de pompoenenbaarmoeder. Wil je weten wat dit allemaal is? Kom naar de tuin om het te bekijken en lees er alles over.

In onze tuin kweken we ook theeplanten  waarvan we thee leveren aan creatieve hotspot Neushoorn in Leeuwarden. In eerste instantie verse munt maar de afgelopen maand hebben we voor gedroogde thee gezorgd. Gedroogde munt of braamblad als basis met heerlijke geurende rozenblaadjes, venkelzaadjes en goudsbloemen. Het is door insiders geproefd en goedgekeurd! Kom je onze thee eens drinken in de Neushoorn? Je vindt het op de menukaart.