Kom je ook op zaterdag 23 september?

Kom je ook op zaterdag 23 september?

Want dan vieren we op de Oerfloed: burendag, oogstdag en appeltjesdag. Het stormachtige weer heeft namelijk gezorgd voor een overvloed aan appels op De Oerfloed! Deze appels zijn door de wind van de bomen geblazen en op de grond terecht gekomen. Door deze val hebben de meeste een deukje en kunnen ze minder lang worden bewaard. Maar laat dit nu net een perfect ras zijn voor het maken van appelmoes, compôte, appelflappen, appeltaart, hete bliksem … noem maar op! Omdat we zelf niet zo snel kunnen schillen, zijn we genoodzaakt om een deel weg te doen. Voor niks! Op zaterdag 23 september kun je een paar appels/kilo’s komen halen bij De Oerfloed (Boksumerdyk 5a, Goutum). Een vrijwillige bijdrage hiervoor wordt uiteraard erg gewaardeerd (maar is dus niet verplicht).

Nog meer leuks te doen
In het kader van burendag en oogstdag zullen er verschillende activiteiten te doen zijn. Zo gaan we bijvoorbeeld mooie houten bakken timmeren voor in de kas om in het voorjaar goed te kunnen voorzaaien, maar ook voor bij de entree, vol met mooie bloemen.

Aan oogst hebben we naast de appels o.a. heerlijke courgette-chutney, lekkere cake, pompoenen en zonnebloemen, zaden en gedroogde thee, en natuurlijk onze stekjes te koop! Naast onze tuinplanten nu ook (kamer)plantjes, denk bijvoorbeeld aan de graslelie en de parapluplant. Alles voor zachte prijsjes.

Adres
De Oerfloed, Boksumerdyk 5a in Goutum

Tijd
Je bent van harte welkom op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Like, deel & kom vooral langs! Tot zaterdag!