Gevraagd: motormaaier voor de Oerfloed

Gevraagd: motormaaier voor de Oerfloed

De Oerfloed heeft een maaier nodig die grote stukken ruig terrein aan kan. De zeis en handmaaier zijn te arbeidsintensief. Onze voorkeur gaat uit naar een gebruikte motormaaier.

Waarom
Sinds vorig jaar, toen de tuin nog vol stond met distels, zijn wij na goed overleg met de gemeente, overeengekomen om twee stroken te maaien om buren tegemoet te treden.

lawnmower-384589_1920Heel noemenswaardig is, dat dit jaar er wel tot zo’n 80 tot 90 % minder distels zijn vergeleken met vorig jaar! De reden is de opeenvolging van planten (successie) en dus is de pioniersfase zo langzamerhand voorbij. De distels hebben hun functie vervuld. Er zijn nu voornamelijk brandnetels en grassen voor teruggekomen.
Ook is het belangrijk dat we op een prettige manier over de paden kunnen lopen: voor onszelf, maar ook als we gasten rondleiden. Dat kan alleen als die paden begaanbaar zijn en we ons niet in een oerwoud wanen. Om de paden begaanbaar te maken en te houden is een motormaaier nodig.

Vraag
Onze vraag is of iemand een goed werkende motormaaier weet die we kunnen overnemen? Het zou ons veel werk uit handen nemen!
Ook kun je ons sponsoren door een bedrag over te maken naar rekeningnummer: NL21TRIO0198490178 t.n.v. Leerschool Permacultuur Friesland onder vermelding van ‘motormaaier’. Alvast hartelijk dank!