Cursussen Leerschool groot succes

Het tuinseizoen is nog maar net begonnen maar dat veel mensen er zin in hebben, is duidelijk te merken. Nog niet eerder was het aanbod cursussen van de Leerschool zo groot en was er zo veel interesse.
We zijn in maart begonnen met de cursus composteren met 12 cursisten. We hebben nu 2 lessen gehad en we zijn allemaal erg enthousiast en leergierig. Cursusleider Chris Troost weet zeer veel te vertellen over de bodem en composteren en hem zo met passie te zien vertellen maakt het tot een hele mooie middag. Hier zie je twee foto’s.

In maart is ook de cursus kruiden plukken gestart. We hebben heerlijk over de Oerfloed gewandeld en laten zien en proeven wat er op dat moment al eetbaar was. In maart hebben we brandnetelthee gedronken en genoten van een heerlijke kruidenboter. De cursus vindt eens per maand plaats zodat er elke keer iets nieuws te ontdekken is. Aanstaande maandag is de 2e keer van deze cursus van 13.30 tot 16.00 uur. Er is nog plaats en elke les staat op zichzelf, dus instromen kan.
Op 16 April was de ‘Workshop aardbei- en groentetoren bouwen’ gepland maar deze is vanwege het weer afgelast. Op zaterdag 30 april is de herkansing en je kunt nog inschrijven. Zaterdag 14 mei is de workshop insectenhotel bouwen. Een leuke workshop voor jong en oud! Zie ook de agenda hiernaast.

Naast het informatieve en educatieve aspect van de workshops en cursussen is het heel fijn om zoveel mensen op de Oerfloed te hebben en het enthousiasme en de betrokkenheid te zien en te ervaren.